Citromkrémes-mogyorós szelet



Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók:
1 tojás
6 ek tej
3 ek méz
15 dkg cukor
5 dkg margarin
15 dkg natúr darált mogyoró
1 tk őrölt fahéj
35 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna

Krémhez:
6 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg kristálycukor
10 dkg porcukor
1 citrom
20 dkg margarin

Tetejére:
10 dkg tortabevonó
1 ek olaj
5 dkg tört natúr mogyoró






A tojást, a tejet, a mézet, a cukrot és a margarint vízgőz fölött folyamatosan kavarjuk, amíg összeáll. Hozzákeverjük a darált mogyorót, a fahéjat, majd a lisztet és a szódabikarbónát. Összegyúrjuk és három cipót formázunk belőle. Lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk és a lapokat egy közepes tepsi hátulján külön-külön, előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 10-10 perc alatt megsütjük. Közben a pudingport és a kristálycukrot kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és sűrűre főzzük, azután kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a reszelt citromhéjjal és a citrom levével együtt a kihűlt pudinghoz forgatjuk. A lapokat megtöltjük a finom krémmel. A tetejére vízgőz fölött megolvasztott, olajjal elkevert csokoládét simítunk, azután megszórjuk egy kis tört mogyoróval. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy a tészta megpuhuljon és a krémmel összeérjen. Tálalás előtt tetszőlegesen felszeletjük.