Havas háztető


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
3 tojás
10 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás pudingpor
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

Töltelékhez:
45 dkg darált háztartási keksz
10 dkg mazsola
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg vaj
2 dl tej
3-4 ek porcukor
2 ek kakaópor
kevés rumaroma

Tetejére:
1 tábla tortabevonó csokoládé, olaj
5-10 dkg kókuszreszelék






A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét felverjük keményre, a végén apránként adagolva hozzá a kristálycukrot. Óvatosan belekeverjük a sárgáját, a sütőporral elkevert pudingport. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük. Közben a töltelékhez a darált háztartási kekszet összedolgozzuk a kiolvasztott gesztenyemasszával és a a mazsolával. A vajból, tejből, porcukorból és kakaóporból szirupot készítünk, majd beleforgatjuk a kekszes gesztenyemasszát, és rumaromával ízesítjük. A kihűlt tésztát 3 részre vágjuk. Az egyikre ék alakban ráhalmozzuk a tölteléket, a másik két tésztát háromszögben háztetőként ráborítjuk. A tetejét gőz fölött megolvasztott, olajjal elkevert csokoládémázzal kenjük be, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. Fogyasztásig hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel ujjnyi szeletekre vágva kínáljuk.