Mandulakrémes csodaszelet


Ajánld ismerőseidnek!




Tészta:
15 dkg puha margarin
10 dkg porcukor
4 tojás
1 dl tejföl
1 mk szódabikarbóna
30 dkg liszt
5 dkg csokoládé

Krém:
1 l tej
3 ek étkezési keményítő
5 dkg darált mandula
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk mandulaaroma
10 dkg kandírozott gyümölcskeverék

Tetejére:
10 dkg éttortabevonó
1 ek olaj
5 dkg kandírozott gyümölcskeverék
1 ek szeletelt mandula




A csokoládét mikróban, alacsony fokozaton néhány pillanat alatt felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, azután a tejfölt, végül a szódabikarbónával elvegyített lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a csokoládét, és három részre osztjuk. Külön-külön sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 15-15 perc alatt megsütjük. Közben a krémhez kevés tejjel simára keverjük a keményítőt, a többi tejet felforraljuk. Beleszórjuk a cukrot, majd a keményítővel besűrítjük, azután kihűtjük. Beleforgatjuk a kandírozott gyümölcsöt, a darált mandulát és a mandulaaromát. A lapokat megöltjük a krémmel, a a tetejét bevonjuk vízgőz fölött megolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval. Díszítésként megszórjuk kandírozott gyümölccsel és szeletelt mandulával. Fogyasztásig hűtőbe tesszük. A mutatós süteményt hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.