Sárgabarackos krémes



Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók:
1,2 kg sárgabarack (befőtt vagy konzerv is jó)
1 ek olaj
2 ek zsemlemorzsa
10 ek cukor
1 tk őrölt fahéj
8 tojás
8 ek liszt
1 csomag sütőpor
2 ek kakaópor

Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
4 ek cukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

Tetejére: 
5 dkg étcsokoládé





A barackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, két közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, majd apránként a fehérjéből felvert kemény habot. A masszát két egyenlő részre osztjuk, az egyik felébe beleforgatjuk a kakaport, majd mindkettőt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon egyenként kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Fogpiszkálóval beleszúrva ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje. Amikor elkészültek, egy-egy deszkára borítjuk, tetejükről lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Addig a krémhez a vaníliás pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet hozzákeverve sűrű pudingot főzünk, aztán kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudingporhoz vegyítjük. A kakaós tésztára rárakjuk a felezett barackok felét üregükkel felfelé, megszórjuk a cukorral és az őrölt fahéjjal. Rákenjük a fele pudingos krémet, ráhelyezzük a vaníliás tésztát. Arra ismét felezett barack kerül, megszórjuk ezt is cukorral, fahéjjal, végül rásimítjuk a másik fele krémet. A csokoládét vízgőz fölött az olajjal megolvasztjuk, ki lyukú csővel ellátott habzsákba kanalazzuk és becsíkozzuk vele a tészta tetejét. Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva tetszőlegesen szeleteljük.