A bőrkeményedések és a repedezett sarkak bizonyítottan legjobb ellenszere!


Ajánld ismerőseidnek!


A bőrkeményedés nagyon kellemetlen érzés, ráadásul zavaró is, hiszen nem vehetjük fel kedvenc nyitott lábbelinket, ha a lábunk tele van bőrkeményedésekkel, vagy repedezettek a sarkaink. Nincs szükség drága készítményekre ahhoz, hogy ismét puha és selymes legyen a talpunk. Pedikűrös nélkül, egy kis odafigyeléssel szépéé és puhává varázsolhatjuk a talpunkat.






Hozzávalók a lábfürdőhöz:
2 pohár keserűsó
1 pohár holttengeri só
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál zabliszt
forró víz

Egy lavórba öntsünk forró vizet és tegyük bele a hozzávalókat, keverjük jól el, majd áztassuk benne a lábunkat, amíg a víz ki nem hűl. Tehát legalább 15 percig láb fürdőzzünk, majd dörzsöljük át a kemény bőrfelületeket. Az áztatás után langyos vízzel mossuk meg a lábainkat és kenjük be a bőrkeményedést és a repedezett sarkakat olívaolajjal. A bőrkeményedéses részeket tekerjük be fóliával, vagy vegyünk fel zoknit, hogy az olaj maradjon a lábainkon és hagyjuk rajta egész éjszakára. Reggel mossuk le az olajat a talpakról és a bőrkeményedéseket kenjük be citromlével.

A fenti folyamatot addig ismételjük, amíg a bőrünk újra puha lesz. A bőrkeményedés mértékétől függ, hogy hány napig kell alkalmaznunk a módszert. Már az első lábfürdő után érzékelhető lesz a javulás. A repedezett sarkak az olívaolajtól és a citromleves kenegetéstől újra szépek és puhák lesznek, így bátran viselhetjük a kedvenc cipellőinket.



Forrás:  http://ketkes.com/