Albán krémes



Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók:
A tésztához:
7 db tojássárgája
20 dkg cukor
12 ek víz
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 kk szódabikarbóna
1 csipet só

A krémhez:
4 ek cukor
2 tasak vaníliás pudingpor
0.5 l tej
7 db tojásfehérje
1 csipet só
A tetejére:
5 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 ek cukrozatlan kakaópor





Elkészítés:
Tészta:
A tojássárgáját a vízzel, a sóval elkezdjük keverni (én rorbotgéppel csináltam), majd kanalanként beletesszük a cukrot.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóporral, majd a tojásos masszába szitáljuk.
Jól kikeverjük, és az előkészített tepsibe beleöntjük, szépen elsimogatjuk.
A előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük, közben elkészítjük a krémet.
Krém:
A tejben megfőzzük a pudingot a cukorral.
A tojásfehérjét felverjük a sóval, majd még melegen belekeverjük a pudingot, és jól kikeverjük.
A megsült tésztára rákenjük a krémet, jól eligazítjuk, és a kikapcsolt sütőbe még 5 percig visszatesszük.
Addig felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral, de csak a kihűlt süteményre kenjük rá.
Végül megszórjuk a kakaóval, és a hűtőbe tesszük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 37x24 cm 



Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje