Csodafegyverek másnaposság ellen


Ajánld ismerőseidnek!


Mindenkivel előfordult már, hogy egy hosszúra sikerült este után úgy ébredt, hogy hasogatott a feje és még a napfény is zavarta. Ha nem akarunk kibújni az ágyból, mert forog velünk a szoba, akkor bizony a másnaposság tüneteit érzékeljük. A kellemetlen tüneteket egyszerű praktikákkal enyhíthetjük.







A másnaposság kezelése:
A friss gyümölcslé segíthet, ez ugyanis fruktózt tartalmaz, ami elősegíti az alkohol lebomlását. Ébredés után igyunk egy pohárka gyümölcslevet.
Egy kis méz is segíthet a szervezetben lévő alkohol gyorsabb feldolgozásában.
Az erőleves, vagy a húsleves is jó megoldás lehet a kellemetlen panaszokra. A szervezet veszít ásványi anyag készletéből az alkoholfogyasztás esetén, de egy tányérka erőleves segít ezek pótlásában és még a gyomornak is jót tesz.
Az alkohol kimossa a szervezetből a vizet, ezért reggel ébredés után érdemes egy nagy pohár vizet inni és napközben is minél több folyadékot kell fogyasztani.
A B-vitamin is enyhítheti a másnaposságot! Az alkohol nem csak ásványi anyagokat, de vitaminokat is elvon a szervezetből, így ha ezeket pótoljuk, a tünetek hamar enyhülhetnek.
Reggel két bögre kávé is segíthet. A másnaposság esetén fellépő fejfájás az alkohol okozta értágulat következménye. A kávé viszont segít az erek összehúzásában, de ebből sem szabad túl sokat fogyasztani, mert a gyomornak nem tesz jót.
Ha kezdünk megéhezni, együnk valami finomat. A megviselt szervezetnek szüksége van a vitaminok pótlására, de ehhez elengedhetetlen egy bőséges reggeli.
Az alvás is segít, pihenjünk és aludjunk amennyit csak lehet.
Pihenjünk sokat és próbáljuk ki a fenti praktikákat, és másnapra a másnaposság biztosan elmúlik.