Házi almás pite maradék főtt krumpliból, ízletes habos finomság!


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók
30 dkg liszt,
25 dkg burgonya,
80 dkg alma,
15 dkg porcukor,
1 Rama margarin vagy 25 dkg vaj,
10 dkg dió vagy mandula,
2 dkg élesztő,
0,5 dl tej,
8 tojás,
csipetnyi só.





Elkészítés
A maradék főtt krumplit áttöröm (vagy a héjában megfőtt burgonyát megtisztítom, áttöröm). A margarinnal, liszttel, darált dióval (mandulával), négy tojássárgájával, a langyos tejben megfuttatott élesztővel, cukorral és csipetnyi sóval jól összedolgozom. Ezután a margarinnal kikent tepsibe szétterítem, és 25-30 percig pihenni hagyom. Az almát megtisztítom, megreszelem, a tésztára szórom, és beterítem a négy egész tojással, majd a megmaradt négy tojásfehérje keményre vert habjával. Előmelegített sütőben körülbelül 40 percig sütöm. Kihűlés után vágom fel.