Mogyorós szelet


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók a tésztához (24×39 cm-es tepsihez)
1 bögre= 2,5 dl
4 db tojás
2 bögre cukor
1 vaníliás cukor
1 bögre étolaj
1 bögre szódavíz
3 bögre finomliszt
1 sütőpor

A rátéthez:
20 dkg nutella
17 dkg aprított pörkölt mogyoró

A krémhez:
6 dl tej
9 dkg finomliszt
2 vaníliás cukor
2 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg vaj

A krém tetejére:
2 dl habtejszín
1 ek. pörkölt mogyoró





Elkészítése:
Először a tojásokat verjük fel és a továbbiakban,ahogyan a hozzávalók vannak felsorolva,sorban egymás után az anyagokkal tovább verjük.
Utolján A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal bele forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 190 fokon 35 perc alatt megsütjük.
Még forrón megkenjük nutellával.
Az aprított mogyorót szárazon megpörköljük.
Egy evőkanállal a díszítéshez hagyunk.
A többit a nutellára szórjuk.

A krém készítése:
A krém hozzávalóit simára keverjük és felfőzzük.
Kihűtjük és vajjal habosra keverjük.
A kihűlt süteményre kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre simítjuk.
A megmaradt mogyoróval megszórjuk.

Nagyon finom süti.

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje