Pudingos csiga


Ajánld ismerőseidnek!



Tésztához : 
25 dkg liszt 
4 dkg lágy margarin
3 dkg kristálycukor 
1 tojássárgája 
2 dkg élesztő 
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só 
1 -1.5 dl tej,

Töltelék : 
1 cs. vaníliás puding
3 evőkanál cukor
4 dl tej 

A tetejére:
1 dl tej, 
1 cs. vaníliás cukor,
1 evőkanál kristálycukor 





Elkészítés:
Először a tölteléket készítem el,mivel annak hűlnie kell. A pudingot a cukorral,tejjel lassú tűzön,folyamatos kevergetés mellet sűrűre főzöm,majd hagyom kihűlni. Ezek után készítem a tésztát. Az élesztőt felfuttatom egy kevés tejjel és cukorral. Ha az élesztő felfutott,hozzáadom a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Egy lágy kelt tésztát kapunk. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Meleg helyen kelesztem kb. fél órát. Ha a tészta megkelt kinyújtom téglalap alakúra és rákenem a kihűlt pudingos krémet és feltekerem mint a piskóta roládot. Kb.1,5 cm-es vastagságúra vágom és sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem egymástól 1 – 2 cm távolságra. Előmelegített sütőben, 160 – 170fokon kb. 25 perc alatt készre sütöm. Sütés közben 2 –szer megkenem a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad neki 


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje