Dobos szelet


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
24/39 cm tepsi
50 dkg finomliszt
8 dkg zsír
16 dkg porcukor
1 ek olvasztott méz
1 egész tojás
3 ek tejföl
1 kk szódabikarbóna

A krémhez:
1/2 liter tej
6 ek liszt
2 dkg kakaópor
30 dkg vaj
20 dkg cukor
fél fiola rumaroma
A tetejére:
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj




Elkészítés:
A lapok:
A hozzávalókat összegyúrjuk.
5 cipóra osztjuk.
Tepsi nagyságúra kinyújtjuk.
Egyenként világosra sütjük.

A krém készítés:
A tejben elkeverjük a lisztet,kakaóport,cukrot.
Sűrűre felfőzzük,majd kihűtjük.
A vajjal,rumaromával kihabosítjuk.
A lapokat betöltjük.
A csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk,simára keverjük.
A tetejét csokimázzal bevonjuk.
Másnap szeleteljük.



Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje