Feketeerdő szelet


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók

Tészta

4 db tojás
4 púpos evőkanál porcukor
2 evőkanál liszt
1 cs. csokoládés puding
1/3 sütőpor
Krém

1 üveg meggybefőtt
2 cs. vaníliás puding
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
fahéj
2 dl tejszínhab





A tésztához a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a 4 púpos evőkanál porcukrot, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgát. Ezután hozzáadunk 2 evőkanál lisztet, 1 cs. csokipudingot, valamint a sütőport. Kb 30 x 35 sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon megsütjük. 

Krém: 

A meggybefőttet apróra vágjuk, a levét visszafogjuk és kiegészítem vízzel, hogy 6 dl legyen. Az így kapott levet a 2 cs. vaníliás pudinggal, 10 dkg cukorral, és 1 cs. vaníliás cukorral felfőzzük, még forrón hozzáadjuk a meggyet és fahéjjal ízesítjük. Rákenjük a kihűlt tésztára.
A tetejére tejszínhabot teszünk, majd csokiforgáccsal megszórjuk. 


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje