Jóság szelet, káprázatos krémes csoda!



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók
A piskótához: 

5 tojás 
5 evőkanál liszt 
5 evőkanál cukor 
1 csomag sütőpor
A meggyes krémhez: 
1 üveg meggybefőtt 
8 evőkanál búzadara 
3 evőkanál cukor
A vaníliás krémhez: 
8 dl tej 
3 csomag vaníliás pudingpor 
6 evőkanál cukor 
25 dkg margarin
A tetejére: 
hulala tejszínhab 




Elkészítése:

A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a sütőporos lisztet, és kb. 25 x 30 cm-es tepsiben aranybarnára sütjük. A meggyes krémhez a meggylét felfőzzük a cukorral és a búzadarával, amíg be nem sűrűsödik, beletesszük a meggyeket. A krémet még melegen a piskótára kenjük. A vaníliás krémhez a tejet feltesszük forralni. A pudingporokat és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, és az addig felforralt tejben megfőzzük. Ha levettük a tűzről, azonmód belekeverjük a margarint. A vaníliás krémet a meggyes krémre kenjük, és tejszínhabbal díszíthetjük.