Mézes krémes


Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
4 evőkanál tejföl

Összegyúrjuk a hozzávalókat és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. 
Nekem kicsit lágy lett a tészta, de a pihenés után tökéletes lett :)







Krém:

1 liter tej
13 evőkanál búzadara
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor

baracklekvár

A tejben felfőzzük a búzadarát és kihűtjük. A vajat / margarint habosra keverjük a porcukorral és vaníliával. Ha a dara kihűlt összekeverjük a vajas krémmel. 

A tésztából négy lapot sütünk, kb. 30x 35 méretűeket.
Ha a lapok kihűltek következőképpen megtöltjük.

Alsó lapra a krém felét rákenjük, jön a második lap, erre a baracklekvár, harmadik lap, erre a krém másik fele majd a negyedik lap. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is