Bögrés Raffaello



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
1 bögre=most 300 ml
2 db tojás
1 bögre tej
2 bögre rétesliszt
1/2 bögre olvasztott vaj
1 csg sütőpor

A tetejére:
1/2 bögre porcukor
1/2 bögre kókuszreszelék
A megsült forró tészta tetejére:
1 bögre tejszín(én Oké tejszínt tettem,de más is jó,de nem főzőtejszín!)
+kevés porcukor a tálaláshoz és kókuszreszelék is.
1 db tepsi 20×30 cm-es vajjal kikenve







Elkészítése:
A tojásokat egészben felverjük,tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral,olvasztott vajjal.
Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet.
A kivajazott tepsibe simítjuk,megszórjuk fél bögre kókuszreszelékkel,majd a fél bögre porcukorral.
Előmelegített sütőben sütjük.
Magas a süti,tehát tűpróba vagy ,ha alacsonyabbat akartok,akkor tegyétek nagyobb tepsibe.
A megsült forró sütire az 1 bögre tejszínt rálocsoljuk.
A tészta magába szívja.
Nem szatyakos!!!
Nagyon-nagyon fincsi,próbáljátok ki!
A kihűlt tésztát szeleteljük,megszórjuk vékonyan porcukorral,valamint kókuszreszelékkel 

 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje