Citromos szelet


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók a tésztához:

40 dkg liszt
10 dkg zsír
1 egész tojás
1 evőkanál tej
1 dkg szalalkáli
tejföl

A langyos tejben elkeverjük a szalalkálit, majd tésztát készítünk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 200 fokon, 30x35-ös méretű tepsiben 4 lapot sütünk.

.




Krém:

3 dl tej
3 evőkanál liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 citrom leve

A tejben simára keverjük a lisztet majd sűrűre főzzük és kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral majd a főzött krémhez adjuk és a citrom levével ízesítjük.

Betöltjük a lapokat, lehűtjük és 2-3 óra múlva szeleteljük 
      

   


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is