Citromos szelet


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók a tésztához:
1 db tojás
14 dkg zsír
1/2 sütőpor
14 dkg porcukor
40 dkg liszt
2 dl tejföl

krémhez:

4 dl tej
4 ek. liszt
1 db citrom leve és reszelt héja
25 dkg margarin
15 dkg cukor

Továbbá:
4-5 ek. baracklekvár




Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk,apránként adjuk hozzá a tejfölt.
Rugalmas,könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk.
4 cipóra osztjuk.
24 X 39 cm-es méretűre nyújtjuk,sütőpapírral fedett lemez tepsiben ,2 lapot sütünk,egymás után.
Világosra sütjük,kb 10-12 perc alatt megsül.(180 fokon)
a másik két cipót is kisodorjuk,lekvárral megkenjük,a másik lapot rátesszük és ezt így együtt megsütjük.



A krémet elkészítjük.

A lisztet a tejjel,cukorral simára keverjük,majd sűrű péppé főzzük,majd kihűtjük.
A kihűlt főzött krémhez hozzá keverjük a a szoba hőmérsékletű margarint,a reszelt citrom héját és levét és jól kihabosítjuk.
A kihűlt süteményt betöltjük.
1 sor sima lap-krém fele lekváros lap-krém másik fele-sima lap.
Pár órát állni hagyjuk hűtőben,legjobb,ha egy éjszakát.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Tetszés szerint szeleteljük.
Olcsó sütemény!

Anyósom receptárában találtam,a mi lakodalmunkban is volt ez a finom,olcsó sütemény.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje