Duplán túrós bukta


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók
2.5 dl tej 
0.5 dl kefir 
25 dkg túró 
0.8 dl étolaj 
60 dkg liszt 
4 evőkanál cukor 
1 db tojás 
3 dkg élesztő 
A töltelékhez: 
25 dkg túró 
1 db citrom 
3 evőkanál cukor 
1 csomag vaníliás cukor 
2 db tojássárgája 
2 evőkanál búzadara 

A csurgatáshoz: 
3-4 dkg csokoládé 
1-2 csepp étolaj




Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatom. A túrót kissé áttöröm, hozzáadom a cukrot, tojást, kefírt, az olajat, a megkelt élesztőt, majd a lisztet, és jól kidagasztom. (Ha a tészta ragacsos lenne, akkor adjunk még hozzá 1-2 evőkanál lisztet.) A tésztát kelesztőtálba teszem,fedelével lezárom és duplájára kelesztem. 
Míg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. A hozzávalókat összekeverem krémes állagúvá.A megkelt tésztát kinyújtom 3-4 mm-re, téglalapokat vágok belőle, majd a közepére teszem a túrótölteléket, feltekerem, megnyomkodom a két végét, és buktákat formázok belőle. 

A 23 ×38 cm -es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelem, a buktákat szorosan egymás mellé sorakoztatom és még 20 percig letakarva,meleg helyen kelesztem. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 alatt készre sütöm. Amikor megsültek, akkor még kb. 10 percig a tepsiben hagyom őket, konyharuhával letakarva (finom puha marad).

Gőz fölött a csokit felolvasztom, hozzákeverem az étolajat, és a buktákra csepegtetem


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje