Egyszer kelt fánk


Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók
1 kg liszt
5 tojássárgája
5 dkg olvasztott vaj
8 dl tej
pici rum
pici só
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
6 dkg élesztő

Elkészítése:
2-3 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat a vaj kivételével egy tálba tesszük. Jól kidolgozzuk, majd az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk, és legvégül lisztezett deszkára borítjuk. Ujjnyi vastagra egyengetjük, kiszaggatjuk, és letakarva pihentetjük kb. fél órát, majd nem túl forró olajban kisütjük. Sütés előtt a közepét benyomjuk, ez kerül alulra, és fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát már fedő nélkül. Papírtörlőre szedjük, és porcukorral meghintjük. A lyukakba lekvárt vagy nutellát is tehetünk. 


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is