ELLENŐRIZD A PAJZSMIRIGYED, NINCS MÁSRA SZÜKSÉGED, CSAK EGY TÜKÖRRE ÉS VÍZRE!


Ajánld ismerőseidnek!
A pajzsmirigy formája leginkább egy pillangóra hasonlít és a torok felső részében található. A pajzsmirigy működése kihatással van a teljes szervezetre, ezért lényeges, hogy odafigyeljünk rá és időben észrevegyük az esetleges megbetegedéseket.

Mikor a pajzsmirigy túl sok hormont termel, azt túlműködésnek nevezzük. Ha alul működik, szédülés és gyengeség érzékelhető. A pajzsmirigy több féle betegségnek is ki van téve, de ha odafigyelünk rá, ezeket megelőzhetjük és időben felismerhetjük.

Hogyan ellenőrizheted a pajzsmirigy működését:
Emeljük fel a fejünket és igyunk egy korty vizet, közben a tükörben figyeljük a nyakunkat. Többször ismételjük meg, igyunk egy nagyobb korty vizet, majd egy kisebbet és folyamatosan figyeljük a tükörben, hogy milyen a nyakunk. Ha bármi szokatlant veszünk észre, az pajzsmirigybetegségre utalhat.

Érdemes rendszeresen elvégezni ezt az önvizsgálatot. Ha gyakran érezzük magunkat fáradnak, pedig igazán nem is volt miben elfáradnunk, vagy ha a családban van pajzsmirigybeteg, akkor különösen oda kell figyelnünk rá.

Amennyiben a gyakorlat közben nem veszünk észre elváltozást, de mégis a pajzsmirigybetegség tüneteit észleljük, keressünk fel egy orvost.Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON