Karamellás szelet


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
15 dkg porcukor
5 dkg margarin vagy vaj
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
kb fél deci tej
A hozzávalókat összegyúrjuk és 4 lapot sütünk, kb. 30x20-as tepsin. 

Krém: 
EZ MÁR A DUPLA ADAG KRÉM!!! 

20 dkg cukor
6 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
20 dkg margarin vagy vaj







A krémhez a 20 dkg cukrot karamellizáljuk, majd felengedjük 5 dl tejjel. A maradék tejben feloldjuk a pudingporokat, majd hozzáadjuk a karamellás tejhez és állandóan kevergetve besűrítjük.
A margarint vagy vajat habosra keverjük majd a kihűlt karamellás krémmel összekeverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel. Tetejét csoki mázzal bevonjuk, másnap szeleteljük.

Amikor a tejet hozzáadjátok a karamellizált cukorhoz ne ijedjetek meg!!! Összeugrik, csomósodik a cukor, de majd szépen felolvad
Csokimáz Rita módra:
Az az igazság, hogy konkrét számokat nem tudok mondani nektek :(
Gőz fölött olvasztom meg a csokit, majd étolajjal hígítom. Csak annyira, hogy nem legyen túl sűrű. Szépen lehessen vele dolgozni. Gondolom ezzel sokat nem mondtam. Talán a palacsinta tésztához tudnám hasonlítani a sűrűségét :)
Tehát a megolvasztott csokit ha kell átszűröm - van amikor kicsit darabos.




Az előkészített tésztának a közepére öntjük a bevonónkat és szépen elkenjük. Én egy evőkanalat használok erre a célra. :)
Elsimítjuk a csokit, majd egy kicsit "megrázzuk" tálcástól :D Néha finoman odacsapkodom a tálcát a munkalaphoz :D
Várjunk 5-10 percet, majd tegyük hűtőbe.

A süteményt csokizás előtt szépen lenyomkodom egy tálca segítségével, hogy egyenletes legyen :) Sík legyen a talaj a csoki számára, így esélyesebbek leszünk a szép, sima felületre


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje