Kekszes krémes


Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók:
500 g keksz
4 tojás sárgája
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
0,5 l tej + egy kevés a keksz áztatásához
1 vaníliás cukor
1 evőkanál vaj







Elkészítés:

Töltelék: A fél liter tejet, 4 evőkanál cukrot és a vajat felforraljuk. A tojássárgáját keverjük össze 2 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és egy kevés tejjel. A forró tejet lassan öntsük össze a tojássárgájával, folyamatos keverés közben. 2 percig főzzük, majd hagyjuk lehűlni.

A kekszet mártsuk bele meleg tejbe, és rakjunk le belőle egy réteget. Erre kerülhet a lehűtött töltelék, majd egy újabb sor keksz. Folytassuk addig, amíg el nem fogy az anyag .

Fogyasztásig tároljuk hűvös helyen! – 



Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje