Kráter szelet


Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók:

1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag epres pudingpor
8 dl tej
6 evőkanál cukor
5 db tojássárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
1 dl Vénusz olaj
1 dl tej
5 tojásfehérje felvert habja

A mázhoz:
1 nagy pohár (450 gr) 20%-os tejföl
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor






Elkészítés:

A vaníliás pudingport 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Az epres pudingport szintén 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, hagyjuk kihűlni.

5 tojássárgát 25 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 dl tejjel, valamint az olajjal jól összekeverünk. Tovább verve hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan hozzáadjuk.



Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fele tésztát, elsimítjuk,a másik felébe keverjük a kakaóport. 
A barna tésztát a sárgára simítjuk.
Vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot,és előmelegített sütőben 180 fok)megsütjük.
(kb. 40 perc,TŰPRÓBA! )

A máz hozzávalóit összekeverjük, és a forró, megsült tésztára kenjük, majd egy picit szárítjuk a sütőben.

A sütemény tésztáját másfél adagban készítettem , 24 × 38 cm-es tepsiben.
A puding mennyisége,összetevői a leírtak szerint.Így lett ilyen szép magas


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje