Lajcsi szelet


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
3 evőkanál tejföl
2 egész tojás
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál méz
5 dkg vaj
5 dkg cukor

Krém:
1 cs vaníliás pudingpor
1 cs puncsízű pudingpor
6 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
A tetejére tortabevonó csoki, kb. 15 dkg.





Elkészítés:
2 tojás, 2 ek. kakaó, 2 ek. méz, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj, - ezeket gőz fölött felfőzzük, majd belekeverjük a lisztet, a tejfölt és a szódabikarbónát. 3 lapot sütünk belőle a tepsi hátulján.
A krémhez a pudingokat 3-3 dl tejben külön felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, kettéosztjuk, majd az egyikbe keverjük a vaníliás, a másikba a puncsos pudingot. A lapokat megtöltjük, a tetejét csokimázzal bevonjuk. 

 


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is