Sportszelet



Ajánld ismerőseidnek!



Tészta hozzávalói:

37 dkg liszt
5 dkg zsír
12 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 egész tojás
1/2 cs. sütőpor
1 csapott evőkanál szódabikarbóna
kevés tej

A krémhez:

8 dl tej
10 dkg liszt
25 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin
1 rumaroma

A mázhoz:

5 dkg margarin
3 evőkanál tej
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
3 szelet sportcsoki




Elkészítése:

Összegyúrjuk a tésztát annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen, majd 4 részre osztjuk és 30×30 cm-es ,sütőpapírral bélelt tepsiben a lapokat megsütjük.

A tejben elkeverjük a lisztet, majd felfőzzük. ha kihűlt hozzáadjuk a porcukros-margarinos keveréket és az aromát.

 

Máz készítése:

A margarinba beletesszük a tejet, porcukrot, kakaóport és felfőzzük, majd beletördeljük a csokikat és jól elkeverjük.


A lapokat betöltjük, a langyos mázzal bevonjuk,hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje