Zserbó


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók
A tésztához
50 dkg liszt 
25 dkg margarin 
1 db tojás
1 kk sütőpor
1 dkg élesztő 
1 cs vaníliás cukor 
10 dkg porcukor 
2 ek tejföl 
0,5 dl tej

A töltelékhez
25 dkg darált dió 
20 dkg porcukor 
1 cs vaníliás cukor 
40 dkg baracklekvár 

A mázhoz: 
15 dkg porcukor
15 dkg vaj
2 ek finomliszt
4 ek kakaópor
2 ek víz
4-5 csepp citromlé




Elkészítés: 
A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. 
Hozzáadjuk az élesztős tejet, a sütőport, a porcukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk. 
Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk. 
A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük.
Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. 
Megkenjük a baracklekvár felével, , rászórjuk a cukros dió felét. 





Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk. 
Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 30 perc alatt szép világos barnára sütjük. 
A tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat.
A hozzávalókat egy kis lábasba tesszük és összemelegítjük.
Addig főzzük,nem forraljuk,míg jó nyúlós lesz a csokoládémáz.
A kihűlt tésztára csurgatjuk,a tepsit jól megrázzuk,hogy a máz elterüljön.

Gyorsan köt,késsel ne kenjük,mert nem lesz egyenletes a bevonat.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje