Képviselőfánk

Ajánld ismerőseidnek!



Nagyon finom roppanós tésztája lett,vaníliás krémmel töltve,tejszínnel turbózva.

Hozzávalók a tésztához:
5 db tojás
20 dkg liszt
20 dkg zsír vagy más zsiradék,olaj is lehet (egyensúly tésztának kell lennie!)
2 dl víz
pici só
1 ek. porcukor

A krémhez:
5 db tojás
10 dkg liszt
6 dl tej
2 vaníliás cukor
15 dkg porcukor
3 dl tejszín



Elkészítése:

A vizet a sóval ,cukorral és a zsírral feltesszük forrni,amikor a zsír elolvadt,fokozatosan a lisztet bele dolgozzuk.
Addig keverjük,míg a lábas aljától,falától elválik a tészta.
Langyosra hűtjük.
A tojásokat felverjük és a tészta masszához kisebb adagokban hozzáadjuk.
Jól kidolgozzuk.
Akkor jó,amikor fényes lesz a tészta.

Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral,majd csillagcsöves habzsákba szedjük és diónál nagyobb halmokat nyomunk.
Kicsit távolabb egymástól,mert a tészta sülés közben nő.
A fánk golyókat és mellékét vízzel lespricceljük.

A sütőt 220 fokra bemelegítjük,a tésztát betesszük,20 percig a sütő ajtaját nem nyitjuk ki,mert különben össze esik a tészta.
Ezután 150 fokra mérsékeljük a hőt,még további 20-25 percig jó ropogósra sütjük.
A megsült fánkok kalapjait levágjuk.

Krém készítése:
Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
A lisztet kevés tejjel,tojássárgájával simára keverjük.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát bele csurgatjuk,sűrűre felfőzzük.
Ezután apránként szép lazán hozzá keverjük a tojásfehérje habot.
A tejszínt keményre verjük.
Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat,majd rá a tejszín és a fánk kalapja

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje