Mokkafánk

Ajánld ismerőseidnek!



A tésztához
50 dkg liszt 
fél csomag sütőpor 
17 dkg porcukor 
1 kávéskanál darált kávé 
1 tojás sárgája 
1 egész tojás
20 dkg margarin 

A krémhez: 
1,25 dl erős feketekávé 
2 evőkanál rétesliszt 
13 dkg margarin 
15 dkg porcukor 

A mázhoz: 
20 dkg porcukor 
2 kanál forró feketekávé 
1 evőkanál étolaj

.




Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát pihentetjük, majd lisztezett gyúrótáblán 3 mm-re nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Szilikonos sütőpapírral fedett tepsiben megsütjük./3 nagy tepsivel sült ki/
A krémhez a feketekávét felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral és a kettőt összekeverjük.
A krémmel betöltjük a kihűlt 2-2 korongot,a mázzal bevonjuk.
A mázhoz a forró kávét ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az étolajat és addig keverjük,míg a cukor el nem olvad,vagyis szép,fényes mázat kapunk.
Keverés közben pár másodpercre betettem a mikróba,majd újra kevertem




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje