Túrós mézes

Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók a tésztához:

28 dkg liszt
3 dkg margarin vagy vaj
2-3 evőkanál méz
7,5 dkg cukor
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a mézet. Lekapcsoljuk a tűzhelyet. A tojást és a sárgáját felverjük és belekeverjük. Beletesszük a szódabikarbónát, ettől habos lesz a masszánk. Végezetül belekeverjük a lisztet. 
Kiborítjuk a tésztát, jól összegyúrjuk, ha szükséges egy kis lisztet adhatunk még hozzá. Két részre osztjuk. Kinyújtjuk kb. 30x36 cm-es méretűre és megsütjük.





Krém:

3 dl tej
1 cs. vaníliás puding
3-5 evőkanál cukor ízlés 
3 dl tejszín
1 evőkanál zselatin + fél deci víz
málna lekvár ( lehet ribizli, eper is ) 
1/2 kg túró
A tejben felfőzzük a pudingot a cukorral együtt és kihűtjük. A zselatint feloldjuk a hideg vízben, majd langyosítjuk, hogy ne legyen csomós, szemcsés. 
A tejszínt habbá verjük majd a pudinggal összekeverjük és hozzáadjuk a langyos zselatint. Belekeverjük a túrót. 

Összeállítjuk a tésztát. Alsó lapot megkenjük lekvárral, rásimítjuk a krémet. A másik lap alját megkenjük lekvárral és ráfordítjuk a túrókrémre. Hűtőbe tesszük pár órára, míg megpuhulnak a lapok.

Én növényi tejszínt használtam, de ennek ellenére használtam zselatint, biztos ami biztos alapon





Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje