Békebeli hókifli

Ajánld ismerőseidnek!





A tésztához:
20 dkg zsír
1,5 dl tejföl
1 tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
50 dkg liszt
A töltelékhez:
10 dkg mák vagy mogyoró (dió, mandula…)
10 dkg porcukor
0,5 dl tej
citromhéj
baracklekvár

A hempergetéshez:
15 dkg porcukor




Elkészítés:

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. (Először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük egy tálban, majd a nedves hozzávalókat tesszük bele.) Cipóvá formáljuk, befóliázzuk és hűtőben pihentetjük legalább egy órát. Elkészítjük a tölteléket. Én most mákkal,dióval töltöttem.
A mákhoz szilvalekvárt tettem,a dióhoz baracklekvárt.

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Tésztánkat előzőleg kivesszük, hogy szobahőn kissé megpuhuljon, majd lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval köröket szúrunk és ízlés szerinti mennyiséggel töltjük. Félbehajtjuk, vigyázva, hogy a töltelék ki ne jöjjön, majd ujjunkkal összenyomkodjuk a tészta széleit. Sütőpapíros tepsibe téve 15 perc alatt világosra sütjük. Ne barnuljon meg a tésztánk, mert kiszárad a sütemény! Még forrón porcukorba hempergetjük.
Másfél adagban készítettem 


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje