Csokimázas -tejszínes szelet

Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók a tésztához :

2 db citrom
31 dkg vaj
31 dkg cukor
2 csg vaníliás cukor
6 db tojás
31 dkg liszt

1 csg. sütőpor
20 dkg csokoládé
2 dl habtejszín
1 csg tejszínes pudingpor
3 ek. cukor
3 dl tej
1 zacskó habfixáló
A szóráshoz kakaópor

A tepsi mérete :
24×38





Elkészítése:

Egy citrom héját lereszeljük és mindkettő levét kinyomjuk.

A vajat a cukorral,1 vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük.

Egyenként bele dolgozzuk a tojásokat és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát elfelezzük.
Két lapot sütünk belőle,a tepsit sütőpapírral béleljük ki.
24×38 cm-es tepsibe simítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben,200 fokon 15-20 percig sütjük egyenként ki a lapokat.

A lapokat a vízfürdőben megolvasztott csokoldádé bevonóval megkenjük.

Mielőtt megdermed,hullámokat húzunk bele.

A tejszínt a másik zacskó vaníliás cukorral és habfixálóval felverjük.
A pudingport a tejjel,cukorral felfőzzük,kihűtjük és jól kihabosítjuk.
Apránként hozzá adagoljuk a felvert kemény tejszínhabot.

A tejszínes habot az alsó lapra simítjuk és ráfektetjük a másik lapot.

Kakaóporral meghintve kínáljuk

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra/