Minden nap ennék ebből a tortából, különleges finomság! Mindamellett, hogy nagyon finom, gyorsan el is készíthető!

Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók a lapokhoz:

6 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
40 g darált dió
A tojássárgás 
krémhez:

6 tojássárgája
6 evőkanál cukor
3 evőkanál étkezési keményítő
340 ml tej
170 g puha vaj
2 evőkanál porcukor
vaníliaaroma
A tejszínes és a karamellkrémhez:

200 g cukor
120 g dióbél
200 ml habtejszín

A tetejére:

140 g aprított dió





Elkészítése:

A tojássárgájás krémet készítjük el előszószőr: a tojássárgákat a cukorral és a keményítővel összekavarjuk. Folyamatosan kavargatva, lassú tűzön addig kevergetjük amíg besűrűsödik, vaníliaaromát adunk hozzá és levesszük a tűzről, fóliával letakarjuk és hagyjuk hűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémet kanalanként hozzáadjuk.

A tésztát készítjük el: a tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a lisztet és a darált diót. A tésztát háromba osztjuk és nem túl forró sütőben egyenként 15 perc alatt megsütjük.

A tejszínes krém: A cukrot egy edénybe tesszük és karamellízáljuk, hozzáadjuk a diót. Sütőpapírt terítünk az asztalra és ráöntjük a karamellt, hagyjuk megszáradni. Mikor megszáradt, apróra tördeljük. A habot felverjük és belekeverjük a darabokra tördelt karamellt.

A lapra kenünk egy réteg tojássárgájás krémet, majd egy réteg karamell krémet és egy másik lapot teszünk rá, egészen addig amíg a lapok el nem fogynak. A tetejét megkenjük krémmel, megszórjuk dióval és tejszínhabbal díszítjük.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://ketkes.com/