Babgulyás

Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók 8 főre!

1 kg disznócomb
1 kis darab füstölt csülök is mehet bele
fél kg tarkabab egy éjszaka áztatva vagy, ha elfelejtettük (mint én), akkor  aznap egy órát meleg vízben.
5 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
1 nagy vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 ek. szárított majoranna
1 ek. szárított petrezselyem
2 ek. házi ételízesítő
1 tk. szódabikarbóna (puffadás, szelek ellen?, esetleg hamarabb puhul a bab és hús)
pirospaprika ízlés szerint
só ízlés szerint
Csipetkéhez 5 db tojás annyi liszttel elkeverve, ami nokedli lágyságú tésztát eredményez +  pici só.

2 ek. lisztből olajjal rántás





Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk és üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a húst, pirospaprikát, kinyomott fokhagymát, sót és ezekből pörköltet készítünk. Ne legyen teljesen puha a hús mikor a babot, karikára vágott sárgarépát, feldarabolt fehérrépát hozzátesszük, majd felengedjük jól vízzel, annyival, hogy majd még a galuskát is bele tudjuk szaggatni.

Beledobjuk a marhahúsleveskockát, petrezselymet, majorannát, kóstoljuk meg többször és ízesítsük saját szájízünk szerint.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://www.mindenegybenblog.hu/leves-receptek/babgulyas