Emeletes diós

Ajánld ismerőseidnek!





AZ 1. RÉTEGHEZ:
1 csipet só
fél csomag sütőpor
1 db tojás
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
20 dkg finomliszt
2 ek tejföl

A 2. RÉTEGHEZ:
5 - 6 ek házi baracklekvár
20 dkg darált dió
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
A 3. RÉTEGHEZ: 
3 db tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
1 kk sütőpor



Elkészítés:
Az 1 réteghez:
A hozzávalókat összemorzsoljuk a vajat a liszttel, majd összegyúrjuk az első réteg többi hozzávalójával. Kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőpapírral fedett tepsit.

A 2. réteghez:
A középső réteghez a tejben megfőzzük a darált diót, ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A tepsiben lévő nyers tésztát először megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a diós tölteléket.
A 3.réteghez :
A felső réteg egy piskóta lesz: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd több részletben beleforgatjuk a fehérjékből vert habot meg a sütőporos lisztet. Ráöntjük a diós réteg tetejére. 
170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.(kb 30 perc)
Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni. 


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje