EZT MIÉRT NEM MONDTA SENKI EDDIG NEKEM A BABÉRLEVÉLRŐL?

Ajánld ismerőseidnek!





A jó szakács tudja, hogy egy isteni leves vagy pörkölt nem készülhet el babérlevél nélkül. Az aromás, olívazöld színű fűszer az ételnek intenzív ízt ad, de nemcsak az íze miatt fontos fogyasztani. A babérlevél más szempontból is igen hasznos.

A kutatások szerint hatékony a méregtelenítésben és az öregedés lassításában is. Harcol a bakteriális fertőzésekkel szemben és a szervezet számos funkcióját javítja a légzéstől kezdve a szívműködésig. Most megtudhatod, miben lehet segítségedre a babérlevél!

1. Idegesség és fáradtság
A babérlevélből nyugtató hatású anyagok szabadulnak fel égés hatására. Fogjunk néhány darab babérlevelet és egy gyufával pörköljük meg őket. Amint belélegezzük az illatukat, oldódik a feszültség, de éberségünk nem csökken. A legjobb, hogy úgy nyugtat, hogy közben nem álmosít, mi több, még inkább segíti a koncentrációt.

2. Légzőrendszer
A babérlevél stimulálja a légutakat, segíthet feloldani a váladékot és a nyálkát a tüdőben. A legjobb módja a légzőszervi betegségek kezelésének a friss vagy szárított babérlevél gőzének vagy olajának belélegzése. Allergia és asztma esetén a babérlevél olajával masszírozzuk át a mellkast.

3. Korpa
Korpa ellen a babérlevelet meleg jojoba olajjal keverjük össze. Masszírozzuk be a fejbőrbe, csavarjunk a fejünkre egy törölközőt és 15-60 percig hagyjuk hatni. A rendszeresen használt samponunkhoz és adhatunk néhány csepp babérlevél olajat.

4. Cukorbetegség
2-es típusú diabétesz kezelésében is sokat segíthet a babérlevél. Egy tanulmányban kimutatták, hogy napi 3 gramm babérlevél elfogyasztása segít csökkenteni a vércukorszintet.





5. Emésztés
A Földközi-tengertől kezdve Kelet-Ázsiáig számos kultúra használta alternatív gyógyszerként a babérlevelet melegítő és gyógyító hatásai miatt. Ha babérlevéllel főzünk vagy a babérlevél olaját csepegtetjük a gyomrunkra evés után, elősegíthetjük az emésztőnedvek, enzimek és az epe termelődését.

6. Szív egészsége
A babérlevél egyik összetevője a kávésav, mely erősíti a szívben a kapillárisok falát és segít eltávolítani a keringési rendszerből a káros koleszterint. Ezért is javasolt minél több ételt készíteni babérlevéllel.

7. Ízületi gyulladás
A babérlevél olajának kimutatták gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásait, melyek hasonló hatékonysággal bírnak, mint a morfium. Fájdalom ellen dörzsöljük be babérlevél olajával az ízületeket és rendszeresen fogyasszuk is a fűszert.

8. Húgyúti fertőzés
Porított babérlevelet inni tejjel ősi kezelési módszer húgyúti fertőzés ellen.

A babérlevél tehát egy pozitív hatásokkal teli, csodás fűszer- és gyógynövény. Olcsó és bármelyik kisebb üzletben is hozzájuthatunk. Próbáld meg minél több ételedhez hozzáadni és használd fel egészséges hatásait!

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://szupertanacsok.blog.hu/