Kevert csokis álom

Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók:
2,5 dl finomliszt
2,5 dl rétesliszt
1 sütőpor
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
3 dl cukor
3 dl tej
10 ek baracklekvár

töltelék:
20 dkg étcsokoládé
8 ek baracklekvár

Máz:
15-20 dkg csokivagy csokimáz
Recept:
Mennyei ez a süti! Nagyon könnyű elkészíteni, isteni íze van. Puha, és mintha mézes is lenne, pedig nem!
Az alapja egy egyszerű kevert tészta, szinte még habverő sem kell hozzá. Először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral, vagy vajazzunk-lisztezzünk ki 



egy 20×30 cm-es tepsit.
A tészta hozzávalóit keverjük jól ki. 
A massza felét simítsuk a tepsibe, és süssük, míg megszilárdul.
Ezalatt olvasszuk fel a töltelékbe használandó csokit, és keverjük el alaposan a lekvárral. A szilárd tésztára kenjük szépen rá, majd ügyesen oszlassuk el rajta a maradék tésztát is. Süssük, míg kis színt kap a tészta, és kellően megszilárdul.
Tetejére dukál csokimáz vagy olvasztott csoki, ez teszi rá a koronát .
Jó étvágyat kívánok hozzá!
(Tojás nincs a tésztában!) 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje