Sajtroló – Ez tényleg nagyon finom, tessék-tessék kipróbálni


Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók:
Tészta:

28 dkg liszt
20 dkg margarin
2 dl tejföl

Töltelék:

Hirdetés


20 dkg margarin
10 dkg liszt
5 dl tej
20 dkg sajt
2 tojás

bors




Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, 2 órát pihentetjük, majd 2 mm vékonyra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk.
A margarinból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük a forrásban lévő tejjel, vigyázva, hogy a kapott massza ne legyen túl lágy. Hozzákeverjük a tojások sárgáját a felvert fehérjével együtt. Végül hozzáadjuk a sajtot, és közben ízesítjük.

Kis, fából készült, megfelelő vastagságú rudakra van szükség a tészta formára sütéséhez. A tészta csíkokból egyet-egyet feltekerünk a rudacskákra, megkenjük tojással, és megsütjük. Miután kisültek, óvatosan kiskanállal, esetleg habzsák segítségével megtöltjük azokat. A megtöltött rolók végeit reszelt sajtba mártjuk.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is