Barackízű joghurtos kocka



Ajánld ismerőseidnek!




 

Hozzávalók tésztához:
2 x 2db tojás
2 x 2 evőkanál meleg víz
2 x 10 dkg cukor
2 x 7 dkg liszt
2 x 1 púpos teáskanál kakaópor
2 x 1 csapott kávéskanál sütőpor

Hozzávalók krémhez:
400gr Danone sárgabarackízű joghurt / barack darabkákkal /
1,5 dl Hulala tejszín
1 púpos teáskanál zselatin
Máz:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étolaj




Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, /Nem kell külön felverni a fehérjét! /majd hozzáadom a melegvizet és tovább keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt 24 x 16 cm es tepsibe teszem a masszát és 180 C°-on 10-15 perc alatt készre sütöm. / Tűpróba / Ez még egyszer megismétlem! Süthettek egy 4 tojásos piskótalapot is és félbe vágjátok.
A joghurtból 1 dl-t langyosra felmelegítek és elkeverem benne a zselatint, majd hozzáöntöm a többi joghurthoz és hűtőbe teszem. A tejszínt kemény habbá verem és hozzákeverem a joghurtos krémet. Jól összedolgozom. A már kihűlt piskótalapot megkenem a krém felével, majd ráteszem a másik lapot, amire rákenem a krém másik felét. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztom az 1 ek. olajjal. Kicsit hagyom kihűlni és rásimítom a krémre. Egy villa segítségével hullámosan a krémbe keverem. Hűtőbe teszem, majd hűlés után szeletelem. Jó étvágyat kívánok hozzá!




      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje