Duna hulláma


Ajánld ismerőseidnek!





25 dkg margarin
25 dkg porcukor
6 tojás
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
1 üveg magozott meggy

Krém:
3.5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Tetejére:
1 tortabevonó
2 evőkanál olaj




A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, és simára dolgozzuk. Kettévesszük a masszát. Az egyik felét beletesszük a tepsibe , a másik felébe elkeverjük a kakaót, majd ráöntjük a tepsiben lévő masszára. Megszórjuk meggyel, előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Eközben a tejjel és pudingporral sűrű pudingot készítünk. Amikor kihűlt, elvegyítjük a margarinnal habosra kevert porcukorral. Ezt a krémet rákenjük a tésztára. A mázhoz a tortabevonót (én 2-t tettem rá…) megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és a krémre öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük (én fagyasztóba tettem, mert a 2 tábla csoki nem akart egykönnyen megszilárdulni:D), hogy a csoki rádermedjen a tetejére.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje