Fehér csokoládés krémes szelet, igazi ünnepi finomság!

Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók:

6 tojás
200 g cukor
40 ml víz
40 ml olaj
3 evőkanál kakaó
200 g liszt
1 tasak sütőpor
A krémhez:

400 g fehér csokoládé
400 ml habtejszín
5 g zselatin
A tészta belocsolásához:

250 g cukor
500 ml víz
rumaroma
A tetejére:

1 csomag Dr. Oetker tortabevonó




Elkészítése:

A tojások sárgáját kikavarjuk az olajjal. A tojások fehérjéből kemény habot verünk a cukorral és hozzáadjuk a vizet. A habhoz keverjük a tojássárgájás keveréket. A sütőport, a lisztet és a kakaót összekeverjük és beleszitáljuk a habba. Papírral bélelt tepsibe öntjük és nagyjából fél óra alatt megsütjük.

Elkészítjük a krémet: a habtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a felaprított csokoládét és addig kavargatjuk, amíg elolvad. Lassú tűzön főzzük 5 percig, majd félretesszük. A zselatint kevés vízben feloldjuk és hozzákeverjük a csokoládés krémhez, visszamelegítjük, de nem főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 3 órára, de az sem baj, ha egy éjszakát áll.

A torta belocsolásához a cukrot 2 evőkanál vízzel karamellizáljuk, mikor felolvadt, hozzáadjuk a többi vizet és addig főzzük, amíg folyékony szirup lesz belőle, rumaromával ízesítjük, de tetszés szerint instant kávét is adhatunk hozzá. Hagyjuk kihűlni.

A tésztát két részre vágjuk és belocsoljuk a hideg cukros keverékkel. Megkenjük a krémmel. A tetejét Dr. Oetker tortamázzal vontam be, de tetszés szerint bevonhatjuk házi csokoládémázzal is.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://ketkes.com/