A legkönnyebb csokoládés sütemény receptje! Nem lehet betelni vele!


Ajánld ismerőseidnek!



Káprázatos finomság, annyira csokis, hogy egyszerűen képtelenség abbahagyni egy szelet után!

Hozzávalók a tésztához:
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaó
6 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
6 evőkanál cukor
6 tojás

A krémhez:
300 g étcsokoládé
300 ml habtejszín

A belocsoláshoz:
200 ml víz
5 evőkanál cukor
rumaroma

A csokoládébevonathoz:
300 g cukor
150 ml víz
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaó

Elkészítése:
A tésztát készítjük el először. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgájást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet is. A lisztet, a sütőport és a kakaót beletesszük a keverékbe. Jól elkavarjuk, hozzáadjuk a tojáshabot. Papírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.

A krém elkészítése: A csokoládét törd apróra, tedd egy edénybe és öntsd rá a nem felvert tejszínt. Melegítsd fel amikor a csokoládé elolvadt, vedd le a tűzhelyről és hagyd kihálni. Tedd hűtőbe, amíg a tészta sül. Majd robotgéppel verd fel a krémet, így finom habos lesz.

A csokoládémáz elkészítése: A vizet a cukorral tedd egy edénybe és lassú tűzön főzd, amíg a cukor elolvad. Tedd bele a mézet és a cukrot, keverd össze és vedd le a tűzről.

A belocsoláshoz: A vizet a cukorral forrald fel, majd ízesítsd rumaromával.

A sütemény összeállítása: A kihűlt tésztát hosszában vágd ketté és locsold be a sziruppal. A krémet kend rá a lapra és fedd be a másik belocsolt lappal. Vágd kockára a süteményt és mindegyik szeletre csorgass a mázból. A megmaradt krémmel, csokoládédarabokkal díszítheted. Tedd hűtőbe, amíg a bevonat megszilárdul.