Árvácska szelet


Ajánld ismerőseidnek!





 

Hozzávalók tésztához: 
3 x 2 tojás 
3 x 5 dkg margarin 
3 x 10 dkg cukor 
3 x 10 dkg liszt 
3 x 1 késhegynyi szalalkáli 
3 x 0,7 dl tej 
1 kávéskanál kakaó 
2 teáskanál mandulaaroma + pár csepp zöld ételfesték

A krémhez: 
5,5 dl tej 
2 csomag puncs ízű pudingpor 
20 dkg margarin 
10 - 15 dkg cukor





Elkészítés: 
A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet szalalkálit és a tejet, majd a habbá vert tojásfehérjéket. Az első rész marad sárga, a második részbe belekeverjük a kakaót, a harmadikba pedig a mandulaaromát. Sütőpapírral bélelt 24 x 16cm-es tepsiben megsütjük a három piskótánkat. Hagyjuk őket kihűlni.
A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha margarint és megtöltjük vele a lapokat. Zöld lap, krém, sárga lap, krém, és végül a barna.Hűtőbe tesszük, hűlés után szeleteljük. Én porcukorral szórtam meg a tetejét. Jó étvágyat kívánok hozzá! 


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje