HÁZI FAGYLALTKÉSZÍTÉS TITKA EGYSZERŰBB, MINT GONDOLNÁD! EZ A VALÓDI FŐZÖTT FAGYI!


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók
1 l tej, 4 tojás,
30 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál kakaó,
1 evőkanál liszt.




Elkészítés
A tojássárgákat a liszttel, kevés hideg tejjel és 10 dkg cukorral kikeverem, majd a többi forrásban levő tejhez öntöm, és krémmé főzöm. Ezután a maradék cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verem. A kihűlt krémet kettéosztom, egyik feléhez a vaníliás cukrot, másik feléhez a kakaót keverem, és hozzáadom az ugyancsak kétfelé osztott habot. Kivizezett jégkockatartóba töltve vagy műanyag tálban, a mélyhűtőben félóránként villával megkeverve, kifagyasztom a krémet. Készíthető belőle gyümölcsfagylalt is oly módon, hogy mirelit gyümölcsöt keverek bele.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://bidista.com