Lekváros virágok


Ajánld ismerőseidnek!





 

Egy újabb linzer,amibe se só,se,cukor,sem növesztő szer nem kell!
Olyan omlós,hogy szétolvad a szájadban!
Egy kis előzetes ,próba sütés az ünnepek előtt.
Köszönöm szépen Judi Józsefnének e csodás receptet.
Lekváros virágok

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
30 dkg margarin
175 gr tejföl
2 tojás sárgája
A töltéshez:
Kb 30 dkg házi baracklekvár

A kenéshez :
7 dkg olvasztott margarin

A linzer virágok összeillesztéséhez:
kevés víz
A díszítéshez.
2 ek porcukor
1 vaníliás cukor




Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük, kinyújtjuk, megkenjük olvasztott, de nem meleg margarinnal, feltekerjük, mint a roládokat
Ezután 2 órára hűtőszekrénybe tesszük a 2 tekercset.
Az idő lejártával a tekercseket jó vékonyra kinyújtjuk és felét sima, felét lyukas szaggatóval kiszúrjuk./7 cm-es átmérőjű formával szúrtam ki. A közepét 3 cm-essel./
Sütőpapíros tepsibe rakjuk a sima korongokat , lekenjük vízzel, mindegyik tetejére ráhelyezünk egy lyukas korongot, majd előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
Egy tepsi sütés ideje 180 fokon 10-12 perc.
Ez a mennyiség 4 nagy méretű tepsibe fért bele, lehet szorosan rakni, nem terül, a korongok felfelé emelkednek sütés közben.
Ha kicsit hűlt,vaníliás porcukorral enyhén megszórjuk , a közepébe sűrűbb állagú lekvárt teszünk.
A tésztába cukor, só, sütőpor NEM kell.


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON   

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje