MESÉS CSOKOLÁDÉS SZELET VASTAG KRÉMMEL ÉS ÍNYENC CSOKOLÁDÉS MÁZZAL!


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók a tésztához:
12 db tojás,
12 evőkanál cukor,
8 evőkanál liszt,
3 evőkanál kakaó,
2 tasak vaníliás cukor,
1 késhegynyi só.

Hozzávalók a krémhez:
500 g keserű csokoládé (80% kakaó tartamú),
500 ml tejszín,
150 g cukor,
rumaroma,
reszelt narancs héj.

Hozzávalók a sziruphoz:
250 g cukor,
250 ml víz,
rumaroma.

Hozzávalók a bevonathoz:
500 g cukor,
250 ml víz,
3 evőkanál méz,
2 evőkanál kakaó,
4 tábla étcsokoládé.



Elkészítése:
A krém elkészítése: Én a krémet készítettem el először, mert 2 órán keresztül a hűtőben kell pihentetni. Egy lábasba beletesszük a darabokra tördelt csokoládét ( 80% kakaótartalmú csokoládét használtam), hozzáadjuk a cukrot , a reszelt narancshéjat és a tejszínt, lassú tűzön addig főzzük, amíg a csokoládé teljesen elolvad. Mikor kihűlt, hűtőbe tesszük 2 órára. Mikor kivesszük a hűtőből kézi robotgéppel, a legnagyobb fokozaton addig kavarjuk, amíg kemény, habos krémet kapunk.

A tészta elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, külön tálba tesszük a tojásfehérjét és külön a tojássárgáját. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, a vaníliás cukorral és egy késhegynyi sóval. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaót, jól elkeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk. Az elkészített tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, 180 fokos sütőben, 15-20 percig sütjük. Ha kihűlt, hosszában kettőbe vágjuk.

Ameddig sül a tészta, addig elkészítjük a szirupot. Egy hagyományos szirupot főzünk, a cukorból karamellt készítünk, hozzáadjuk a vizet és a rumaromát, miután elkészült hagyjuk hűlni.

Abba a tepsibe, amelyikben a tésztát sütöttük, beletesszük az első tésztalapot, meglocsoljuk sziruppal és rátesszük a krémet, a krémre pedig a második tésztalapot és ismét meglocsoljuk sziruppal. Ameddig elkészítjük a bevonatot, addig a süteményt hűtőbe tároljuk.

A bevonat elkészítése: egy edénybe tesszük a cukrot és a vizet, addig főzzük amíg sűrű szirupot kapunk. Megkavarjuk és az edény oldalát belül, körbekenjük vizes ecsettel, hogy a cukor ne kristályosodjon rá. Amikor a szirup sűrű lett, hozzáadjuk a mézet, 2-3 percig főzzük ezután beletesszük a kakaót és a feldarabolt csokoládét. Jól összekavarjuk és hagyjuk hűlni. Ha hagyjuk állni és nagyon kemény lesz, gőz fölött megpuhítjuk. Kivesszük a süteményt a hűtőből és felszeleteljük. Minden darabot belemártunk a csokoládés bevonatba, vagy megkenjük vele. Tejszínhabbal, vagy gyümölcsökkel tetszés szerint díszíthetjük.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://bidista.com