Tangó szelet


Ajánld ismerőseidnek!





 

A tésztához
22 dkg finomliszt
7 dkg cukor
5 dkg margarin
1 db tojás
1csapott tk. cukrozatlan kakaópor
1/4 csomag sütőpor
0.5 dl tej (szükség szerint)

A krémhez
5,5dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
10-15 dkg cukor
15 dkg margarin
A tetejére
12-15 db piskótatallér
5 dkg csokoládé
1 ek. étolaj




Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható legyen. Két lapot sütünk belőle 24 x 16 cm- es tepsi hátlapján. Hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet.
A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha margarint. A krém felét a két lap közé töltjük, a másik felét a lap tetejére kenjük, és kirakjuk a piskótatallérral. Mikróban megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az étolajat és kidíszítjük a sütinket! Hagyjuk pár órát pihenni, hogy a lapok puhuljanak. Természetesen, ha kibírjuk addig! 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje