Zsemlemorzsás betyár gombóc


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók: a gombócokhoz: 
300 g darált disznóhús,
 1 tojás, 
2-3 evk. zsemlemorzsa, 
só, bors, esetleg egy kis ételízesítő.
 Továbbá egy doboz gomba, 
egy kis doboz tejföl, 
1 hagyma, 
1 paprika,
 kevés olaj,
 só, bors, pirospaprika, 
300 g spagetti tészta.



Először elkészítjük a gombócokat: a húst összedolgozzuk a tojással meg a zsemlemorzsával, ízesítjük sóval, borssal. Vizes kézzel apró kis gombóckákat formálunk. Készítünk egy pörkölt alapot: egy kevés olajban egy hagymát üvegesre pirítunk, rátesszük az apróra darabolt zöld friss paprikát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, aztán felöntjük egy kis vízzel. Beletesszük a gombockákat és fedő alatt kb 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, ezzel is öt percet pároljuk, majd lisztes tejföllel behabarjuk. Pár perc múlva tálalható is, meleg spagettivel.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is