Epres charlotte torta


Ajánld ismerőseidnek!







Piskótához:tepsi méret 36x30 cm
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt liszt
1/2 cs. sütőpor
sárgabarack lekvár
Krém:
5 dl natúr joghurt
porcukor ,vagy édesítő ízlés szerint
2 cs Zselatin /Horváth Rozi/
2 cs van.cukor
70 dkg eper turmixolva + 50 dkg
3 dl habtejszín (megglét használtam)




Piskótát kisütjük, ruhával feltekerjük,és hagyjuk hűlni.Kihűlés után megkenjük lekvárral (ki milyennel szereti), felszeleteljük. Egy nagyobb tálat kibéleljük a piskóta tekerccsel .Annyi piskótát tegyünk félre,hogy az alját befedjük vele. Elkészítjük e krémet. Az epret jól megmossuk. A 70 dkg-ot összeturmixoljuk, hozzáadjuk a van. cukrot,porcukrot ,vagy édesítőt/ízlés szerint/A 50 dkg epret beledaraboljuk. 2 doboz joghurtba elkavarjuk a zselatin,feltesszük melegedni (nem forralni),hogy elolvadjon a zselatin.Tűzről levéve,hozzáadjuk a többi joghurtot,ami el is hűtötte,így beleöntjük az eperturmixot,az összedarabolt epret,és a keményre felvert tejszínhabot. Hagyjuk addig míg kezd dermedni,ekkor beleöntjük a piskótával bélelt edénybe. Rátesszük a félretett piskótatekercseket. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálcára borítjuk. Lehet díszíteni is.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit)