1 LITER TEJ, 500 G KEKSZ, HABTEJSZÍN, EBBŐL KÉSZÜL A NYÁR KEDVENC ÉDESSÉGE, SÜTÉS NÉLKÜL!

Ajánld ismerőseidnek!






Nyáron senkinek sincs kedve sütni, de azért a család édességre vágyik. Most mutatunk egy fenséges krémes édességet, amit nem kell sütni, mégis káprázatos. A család folyamatosan ezt a finomságot kéri!

Hozzávalók:

1 liter tej
500 g háztartási keksz
200 g sűrített tejből készített karamell, vagy Nutella
5 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál liszt
1 bögre cukor
8 g vaníliás cukor
100 g vaj
1 – 2 evőkanál porcukor
500 ml habtejszín
70 g kókuszreszelék
8 g habfix




Elkészítés:
A főtt krémet készítjük el először: önts egy edénybe 700 ml tejet és add hozzá a cukrot, lassú tűzön kezd el melegíteni, ízesítsd a vaníliás cukorral. Egy edényben keverd össze a lisztet a keményítővel és add hozzá a maradék 3 dl hideg tejet, keverd csomómentesre. Mikor a tűzhelyen lévő tej már fő, öntsd hozzá a keményítős tejet és közben folyamatosan kavargasd. Addig főzd, amíg elkezd sűrűsödni, közben folyamatosan kevergesd, hogy ne ragadjon az edény oldalára, mikor sűrű, vedd le a tűzhelyről. A krémet hagyd kihűlni. A vajat robotgéppel keverd habosra. Kanalanként keverd a hideg krémhez és tedd hűtőbe.

A habtejszínt verd fel a porcukorral, keverd hozzá a habfixet, így még keményebb lesz. Keverd hozzá a kókuszreszelék felét.


Egy 25 x 25 cm-s tepsibe tégy egy réteg kekszet, szorosan egymás mellé, kend meg sűrített tejből készített karamellel, vagy Nutellával, majd fedd be egy újabb réteg keksszel. Kend rá a főtt krémet, majd fedd be egy újabb réteg keksszel, a tetejére kerüljön a kókuszos hab. Szórd meg kókuszreszelékkel és tedd hűtőbe 2 órára, hogy a krémek megdermedjenek, majd szeleteld.


A videóban megtekintheted, hogyan készítheted el:



Karamell sűrített tejből: ha van otthon egy doboz sűrített tej konzerved, tedd egy edénybe és önts rá annyi vizet, amennyi teljesen ellepi. Főzd 1,5 -2 órán keresztül és már kész is a házi karamell. Hagyd egy kicsit hűlni, majd bontsd ki a konzervet.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://bidista.com