Egy hónapig minden nap gyömbért ettem, elárulom mi történt velem!

Ajánld ismerőseidnek!






A gyömbér gumós gyökére igazi csodaszer, amit fogyaszthatunk frissen, por, vagy szárított formában. Azonban, ha nem tartunk otthon gyömbért, íme 7 érv, ami miatt érdemes beszereznünk ezt a remek gyógygumót.

1. Enyhíti az emésztési panaszokat
A jótékony fenolokat tartalmazó gyömbér megszabadít a bélbántalmaktól, emésztési rendellenességektől, serkenti a nyál és az epe termelését, így a vércukorszintet is kordában tartja, ezért érdemes étkezések előtt 1,2 g gyömbérport bevenni, ami felgyorsítja és hatékonyabbá teszi az emésztést.

2. Elűzi az émelygést
A gyömbérből készült tea remekül megszünteti az émelygést, hányingert, főként ha rákos megbetegedéssel és az azzal járó kezelés mellékhatásaival küzd az illető. Fogyasszuk bátran és rendszeresen gyömbért teát.

3. Enyhíti a fájdalomérzetet
A Georgia Egyetemen végzett kutatás alapján megállapították, hogy a gyömbért tartalmazó táplálékkiegészítők 25 százalékkal csökkenti az izomfájdalmakat, de a menstruációs panaszokat is enyhíti.



4. Gyulladáscsökkentő
Az ízületi gyulladások sok ember életet keserítik meg. 247 ember bevonásával készült tanulmányból az derült ki, hogy a térdfájásos alanyok közel felénél enyhültek a fájások, miután elkezdték szedni a gyömbért tartalmazó készítményeket.

5. Megvédhet a szívproblémáktól
Napi 2 gramm gyömbérpor hozzájárul a magas vérnyomás csökkenéséhez, a vércukorszint és a koleszterin mérsékléséhez, így 10 százalékkal kisebb az esélye a szívbetegségek, az infarktus kialakulásának.





6. Véd a rák ellen
Kutatók szerint a gyömbérben található, úgynevezett 6-gingerol nevű hatóanyag segítségével fel lehet venni a harcot a rák ellen. Addig is érdemes naponta 2 g mennyiséget elfogyasztani a gyömbérporból, hogy megelőzzük a gyulladásos, daganatos betegségeket.

7. Jót tesz az agyműködésnek
Az oxidatív stressz, a krónikus gyulladások nem tesznek jót az agyműködésnek, és felgyorsítják az öregedési és leépülési folyamatokat. A gyömbérben lévő aktív bio hatóanyagok ezt a folyamatot lassítják, úgy hogy közben felpörgetik az agyat, javítják a memóriát és egyéb fontos kognitív funkciókat.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://www.tudasfaja.com